Shopping Cart

Niciun produs în coș

Domeniile Blaga

Crama Domeniile Blaga este cea mai tânară și ambițioasă cramă din zona viti-vinicolă Dealu Mare

Rodul pasiunii pentru lumea vinului

Din iubire pentru viaţă, natură şi tot ce este plăcut vântului şi razelor de soare se naşte pasiunea noastră pentru arome şi gusturi care dezgheată inima omului, îmblânzesc simţurile şi dau un rod în suflet ce nu încape în cuvinte sau imagini.
Dacă trecem o singură dată pe această cărare, vrem sa lăsăm aici voia bună, veselia iar cine v-a călca urma, să simtă din plin această dragoste pofticioasă pe care am pus-o în sticlă, cu mare gând curios: Ce va face vinul nostru mai departe după ce pleacă din mâinile noastre? Ce gusturi noi va crea el, alături de preparate culinare? Prin ce trupuri ostenite sau fragede va umbla? Pe ce mese va sta şi ce oameni îl vor sorbi, nu numai din priviri? Multe ar fi de spus şi aflat dar şi mai multe de simţit!

Situată în podgoria Dealu Mare, în localitatea Finţeşti, crama Domeniile Blaga produce anual între 150 şi 200 tone de vinuri de calitate albe şi roşii atent controlate, de la primii lăstari ai viţei de vie la strugurii copţi sortaţi şi prelucraţi în cramă, de la mustul dulce la vinul plin de caracter.
O combinaţie de viţe nobile vechi şi tinere conferă caracteristici deosebite vinurilor obţinute în crama. Soiuri specifice zonei Dealu Mare se regăsesc şi pe plantaţiile Domeniile Blaga; Fetească Regală, Fetească Albă şi Tămâioasă pentru vinurile albe, Merlot, Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc pentru cele roşii.
O pivniţă de cca. 1000 mp permite păstrarea şi condiţionarea vinurilor în rezervoare şi butoaie de stejar până la îmbuteliere şi depozitarea sticlelor îmbuteliate.

Plantaţiile viticole se extind pe o suprafaţă de cca. 50 de hectare în zone renumite pentru condiţiile pedoclimatice foarte favorabile cultivării viţei de vie şi obţinerii unor vinuri de cea mai bună calitate, şi anume Valea Călugărească, Valea Mieilor (Urlaţi),Vadu Săpat, Gura Vadului, Perşunari şi Finţeşti (Năeni).

200 Tone
Productie Anuală de Vin
70% Soiuri Roşii 30% Soiuri Albe
50 + Hectare
Suprafaţă Viticolă
Suntem în continuă extindere
30
Sortimente de Vin
Gamă variată de vinuri

Magazinul nostru online se află in testare. Prețurile nu sunt reale și nicio comandă online nu va fi onorată. Mulțumim. Refuză