Din pasiune pentru vinurile bune

50

DE HECTARE

Cu viță de vie 

30

De sortimente de vin

Alb. Rose și Roșu

200

De tone de vin

În fiecare an

         Domeniile Blaga este o companie de familie creată în 2010 din pasiunea proprietarilor pentru vinurile bune.

Situată în podgoria Dealu Mare, în localitatea Fințești, crama Domeniile Blaga produce anual între 150 și 200 tone de vinuri de calitate, albe, roșii și rosé. Vinurile sunt atent controlate de la primii lăstari ai vitei de vie, la strugurii copti, sortați și prelucrați în cramă, de la mustul dulce la vinul plin de caracter. Plantațiile viticole se intind pe o suprafată de cca. 50 de hectare în zone renumite pentru condițiile  pedoclimatice  favorabile cultivării viței de vie și obținerii unor vinuri de cea mai bună calitate. Cele 50 de hectare sunt situate in Valea Mieilor, Urlați, Gura Vadului, Persunari și Fințești (Naeni).

Soiuri specifice zonei Dealu Mare se regăsesc pe plantațiile Domeniile Blaga: Fetească Regală pentru vinurile albe.  Merlot și Cabernet Sauvignon pentru cele roșii. O pivnita de cca. 1000 mp permite pastrarea  vinurilor în  butoaie de stejar pâna la îmbuteliere dar si depozitarea sticlelor îmbuteliate. Crama Domeniile Blaga este în proces de extindere si modernizare, iar plantatiile au fost întinerite cu soiurile Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc(clone de vita de vie Mercier), existând astfel posibilitatea extinderii gamei de soiuri nobile , a sortimentelor si cantitatilor de vin produse.

              Domeniile Blaga is a family owned company made in 2010 from the passion for good wines of the owners. Our vineyards are located on the southern side of the Istrita Hill, in the famous vine region of DEALU MARE. They are placed in: Valea Mieilor, Urlati, Gura Vadului, Persunari, Fintesti(Naeni). We grow Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and some white grapes like Feteasca Regala, Feteasca Alba. Our yearly produsion is of around 200.000 liters of wine. The wines are stored and conditioned in a 1000 sqm cellar. We constantly improve our produsion and renew some of our vineyards in order to meet the most exigent tastes.